Opis problemu:
Normalnie trwa logowanie a potem wyświetla mi się coś takiego:
Cytat:Nie można ustanowić z serwerem stabilnego połączenia transmisji danych.
Może to być tymczasowy problem lub telefon może nie być przystosowany do usług transmisji danych. Jeśli problemnadal występuje, skontaktuj się z działem obsługi klienta.
W telefonie mam wszystko ustawione (chyba).
Mam włączone "Dane w roamingu", "Transfer danych", "Autosynchronizacja", oraz "Dane w tle".
Dodam też, iż oczywiście mam środki na koncie. Nie korzystam z tego, jednak przy połączeniu się z usługą "Market" jest taka synchronizacja wymagana.
@Ch3mical
Nie używam Wi-Fi.
o zal...
muszisz miec polaczenie z netem... przez wi-fi lub gsm, masz 2 opcje:
1. bezplatna - laczysz sie z wi-fi konfigurujesz konto
2. platna - otwierasz transfer danych, (muszisz miec zasieg) i konfigurujesz kotno, (bedzie pobrana oplata za transmisje danych)
Spróbuj zrobić tak- ustawienia-aplikacje-zarządzaj aplikacjami-znajdź "przestrzeń dyskowa gmaila" tam po tym naciśnij "wyczyść dane", myślę ze to pomoże. jak co top pisz.
@Songo
Nie jestem idiotą... Wiem, że wymagane jest połączenie z internetem! Nie używam Wi-Fi, bo nie posiadam routera, używam sieci GSM. A zasięg oczywiście posiadam. Co do transferu danych, to pisałem już wcześniej, iż mam tą opcje włączoną.
@xperianin
Znalazłem "Przestrzeń dyskową Gmaila", jednak nie mogłem usunąć stamtąd danych, więc usunąłem pamięć z "Gmail"'a. Teraz wyświetla się: "Brak połączenia sieciowego."
Przypuszczam, że nie masz jednak ustawionego telefonu. Wejdź na stronę operatora sieciowego i z tamtąd wyślij sobie ustawienia. Napisz czy pomogło.
innym slowem skinfigruje wap czy jak to sie zwie w IKSperi
Tak też można, ale można też wysłać ustawienia ze strony operatora sieciowego. Nie wiem jaką masz sieć, wchodzisz na stronę, np.
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć linki. tam szukasz "ustaw swój telefon" (u innych operatorów może być podobnie), potem wybierasz co chcesz ustawić - wybierz wszystko jak tego jeszcze nie robiłeś - Konfiguracja Internet, Konfiguracja MMS i Konfiguracja WAP.
Problemy są od Google... Mi tak samo wyskakuje..
Edit : Sprawdź teraz.. Mi już działa.
@xperianin To robiłem, Już wcześniej i też nic.
Spróbuj jeszcze raz wejść w
ustawienia-aplikacje-zarządzaj aplikacjami- (tam naciśnij) przycisk ten z czterema kwadracikami i wybierz filtr, zaznacz "wszystkie". Tam wyszukaj takie opcje:
- gmail
jak je znajdziesz to po kolei w każdej z nich "wyczyść dane". Tak usuwa się też swoje konto e-mail na telefonie, jeśli chcesz zalogować się na inne.
Jeśli to nie pomoże to spróbuj skorzystać z "kreatora konfiguracji". W kroku 4 masz na dole "konto google, naciśnij skonfiguruj tam będziesz wiedział co dalej robić.
Jeśli to nie pomoże to myślę, że pomoże przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych. Tutaj zrób backupy bo stracisz wszystko co instalowałeś.
@xperianin Nic nie działa. ps.Wiem, że przy takich interwencjach w ustawieniach trzeba skorzystać z backupu

Alę widzę, że od początku próbujesz Mi pomóc, więc dam Ci punkt do reputacji, o który prawie wszyscy tu tak zabiegają.
Wiesz, jak ktoś ma z czymś problem, to staram się w miarę możliwości i wiedzy, pomóc i rozwiązać dany temat. Jeśli kreator konfiguracji też nie pomaga, no to niestety myślę, że chyba tylko przywrócenie do ustawień fabrycznych pomoże. Dzięki za "piwo". Jak coś to pisz.
Axim też miałem ten problem. Zrób jak mówi xperianin, przywróć ustawienia fabryczne i konfiguruj konto od razu przy starcie telefonu (przez ten początkowy kreator, który Cię prowadzi krok po kroku przez konfigurację telefonu). Gdy go opuścisz i spróbujesz skonfigurować konto później to będzie to prawdopodobnie niemożliwe. Przynajmniej tak było u mnie