Witam.
Mam nietypowe pytanie. Głowiłem się nad tym problemem całą noc. Jak wyjąć baterię z Xperii X10 Mini?? Bateria trzyma mi bardzo krótko i chciałbym wymienić na nową.
pozdro
Hmm troszkę dziwne pytanie ale postaram się pomóc.
Odwróć telefon tak aby widzieć przycisk do robienia zdjęć oraz klawisze do przyciszania, podgłasniania. ok 1 cm nad przyciskiem do robienia zdjęć jest zagłębienie włóż tam np paznokieć i pociągnij delikatnie tak aby cała tylna klapka odeszła ( spokojnie na pewno nic nie połamiesz

teraz odwróć telefon do góry ekranem i szturchnij w rękę bateria sama wypadnie pozdrawiam
W x10 mini bez rozkręcenie telefonu nie da się wyjąć baterii. Po za tym nowa bateria prawdopodobnie nic nie zmieni gdyż ten telefon tak trzyma i nic tego nie zmieni
87budyn, x10 mini (nie pro) nie ma takiego samego wejscia baterii, tam jest przykrecona nie wiedziec czemu

No coz.
W x10 mini pro baterie mam zapewne taka sama, wiec odrazu mowie ze nowa nic nie da, gdyz one takie już są
Chinskie baterie nie polecam, dlaczego to mozecie sami poczytac. Strata kasy naprawde i mozliwosc uszkodzenia telefonu. O zywotnosci nie wspomne.
Na pocieszenie powiem ze po czasie sie ustabilizują. Kwestia tygodni. Bez wifi niebawem wytrzyma okolo calego tygodnia!
Pozdrawiam