Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 3 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
liX-2.5
Autor Wiadomość
Bruse Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 25
Dołączył: Feb 2010
Reputacja: 0
Post: #61
 
Dzięki pomogło Uśmiech)
04-02-2010 12:27:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
bartus89 Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 29
Dołączył: Jan 2010
Reputacja: 0
Post: #62
 
Witajcie!

Z tematu wynika, że większość osób ma problemy z zawieszeniem się ROMu. Mnie też to się zdarzyło i nie pomagał HardReset albo ponowna instalacja ROMu. Zauważyłem, że mój ROM wiesza się jak pogoda nie jest zaktualizowana na pełne 4 dni. Jak tylko ostatnie okienko z pogodą jest wolne (4 dzień) to ROM potrafi się zawiesić, jak wszystko zaktualizowane, chodzi OK. Może w tym tkwi problem, bo programów jako tako nie mam poinstalowanych, jedynie Taskbar zmieniony, zainstalowana nakładka sms od linshiego, screenCallFix i T9disable od ediego.
04-03-2010 17:00:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kinimod123 Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 5
Dołączył: Feb 2010
Reputacja: 0
Post: #63
 
Witam,

mam problem, po zainstalowaniu ROM-u wgrałem GPS tuner 5.4m. Na oryginalnym ROM-ie działał bez problemu na lix2.5 łapie fix'a (satelity na zielono plus komunikat głosowy "GPS fix is ok"), ale szerokość i długość geograficzna cały czas pokazuje 0'0'0,0.
04-04-2010 15:13:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Bruse Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 25
Dołączył: Feb 2010
Reputacja: 0
Post: #64
 
Jak mogę powrócić do oryginalnego ROM-a ?

Robiłem hard reset i cały czas mam lixa ;/.
04-06-2010 10:18:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Gabriel Offline
Użytkownik
Zarejestrowani

Liczba postów: 190
Dołączył: Jan 2010
Reputacja: 0
Post: #65
 
Musisz sobie go wgrać.
04-06-2010 10:27:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
nozdormu Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 23
Dołączył: Feb 2010
Reputacja: 0
Post: #66
 
Bruse napisał(a):Jak moge powrocic do orginalnego roma ??

Robilem hard reset i caly czas mam lixa ;/

Przecież hard reset nie przywraca oryginalnego ROM-u tylko oryginalne ustawienia wgranego ROM-u... Czytanie ze zrozumieniem się klania... Musisz wgrać Stock ROM, najpierw wgrywasz Stock SPL, potem dowolny oryginalny ROM...
04-06-2010 12:00:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Testowo Offline
Stały bywalec
Zarejestrowani

Liczba postów: 1,160
Dołączył: Dec 2009
Reputacja: 1
Post: #67
 
Łap Oczko

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć linki.
04-06-2010 13:37:11
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
jarecki76 Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 3
Dołączył: Apr 2010
Reputacja: 0
Post: #68
 
Kod:
http://XXX.com/showthread.php?t=485624

Czy ktoś coś wie więcej na temat tego romu?
Wady, zalety, różnice,
04-07-2010 10:07:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Testowo Offline
Stały bywalec
Zarejestrowani

Liczba postów: 1,160
Dołączył: Dec 2009
Reputacja: 1
Post: #69
 
Wystarczy że napiszesz nazwę tego romu. Nie podawaj linków do innych for bez zgody administratora.
04-07-2010 14:41:11
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
R0bert Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 17
Dołączył: Apr 2010
Reputacja: 0
Post: #70
 
Od popołudnia używam tego systemu i bardzo mi się podoba, dawno nie zrobiłem tak dużej zmiany w mojej telefonie.
Tym samym chciałbym poinformować że niektóre zawieszenia systemu powoduje opcja przyciemniania ekranu, jak wyłączyłem ją to o dziwo mi się w ogóle system nie wiesza z czego się bardzo cieszę.

Chciałbym podziękować autorowi tego systemu za jego starania i życzę motywacji do tworzenia następnych udogodnień Uśmiech.
04-07-2010 20:11:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
miki-01 Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 4
Dołączył: Feb 2010
Reputacja: 0
Post: #71
 
Soft jest pierwsza klasa Uśmiech
Jeśli chodzi o wieszanie się, to mam taki patent, że gdy przycisk POWER nie reaguje wciskam do końca przycisk od aparatu, chwile pomyśli i włącza aparat, robimy wstecz i śmiga dalej, przynajmniej u mnie.. a i jeszcze jedno, gdy się zawiesi nie można wciskać innych przycisków niż POWER lub aparat, bo wtedy jest kaplica :xx:
04-09-2010 18:42:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Bruse Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 25
Dołączył: Feb 2010
Reputacja: 0
Post: #72
 
Mam problem bo chcialem zainstalowac nowego roma i nie moge znalezc opcji usb to pc
tak jak napisal Qontrol w normlanym romie jest tak start > settings > connections > usb to pc advanced network functionality i nie moge tego w lix 2.5 znalezc ;/
04-10-2010 08:02:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RastaMerol Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 15
Dołączył: Feb 2010
Reputacja: 0
Post: #73
 
Mam problem z telefonem postawionym na tym sofcie.

Mianowicie są opóźnienia w odbieraniu SMS. SMS dochodzi do mnie zawsze jak odblokuję telefon albo z kilkugodzinnym nawet opóźnieniem jak telefonu wtenczas nie odblokuję. O co chodzi?

Siemens A52 > Nokia 3410 > Siemens S55 > Motorola V235 > Nokia 5200 > Nokia N70 > Samsung Avila > iPhone 2G 8GB > Nokia 6300 > SE Xperia X1 > > Nokia E71 > iPhone 3G > Samsung UltraClassic > iPhone 2G > Xperia X8
04-10-2010 20:54:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
vonmlody Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 5
Dołączył: Jan 2010
Reputacja: 0
Post: #74
 
Chciałem poczekać na jakąś nowszą edycję tego romu ale dałem się skusić - sam nie wiem czemu.

Przez dwa dni byłem zadowolony, ale juz niestety nie:

1. tak jak w poprzednich nie działa xpanel
2. Jak jesteś w menu i cos robisz to czasem znika "wstecz"
3. Jest sobie podłączony do ładowarki i nagle słyszę krótką wibrę - patrzę a on zresetowany i się włącza od nowa.
4. bateria trzyma jeden dzień

Mógłbym oczywiście rozpisać się na temat jakichśtam zalet i ewentualnie przeżyć to, że nie działa xpanel (domena xperii), albo zmieniać ekran żeby nacisnąć wstecz

Ale nie mogę pozwolic sobie na to że tel zawiesza sie kiedy mu się podoba i nikt nie może sie do mnie dodzwonic.

skandal89 : Nie uzywaj wielkich liter w poście ,zapoznaj sie z regulaminem ,nastepnym razem warn
04-15-2010 16:47:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
skandal89 Offline
Stały bywalec
Zarejestrowani

Liczba postów: 640
Dołączył: Jan 2010
Reputacja: 2
Post: #75
 
Xpanel nie działa poniewaz go nie ma w tym romie .
Nigdy liX 2.5 mi sie nie zresetował
a bateria trzyma jeden dzien na kazdym romie jesli sie intensywnie uzywa .

Jeśli rom Ci nie pasuje to zainstaluj sobie inny
04-15-2010 23:10:45
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości