Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 3 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
liX-2.5
Autor Wiadomość
sebol84 Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 4
Dołączył: Jan 2010
Reputacja: 0
Post: #16
 
Witajcie, mam małą prośbę.
Czy mógłby ktoś wrzucić ten ROM na inny serwer, niż Sendspace ?
z gory dzieki

Pzdr Uśmiech
02-18-2010 16:25:25
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
linshi Offline
Użytkownik
Zarejestrowani

Liczba postów: 65
Dołączył: Dec 2009
Reputacja: 0
Post: #17
 
Kod:
http://www.przeklej.pl/plik/lix-2-5-rar-0009tl30f1dc
02-18-2010 16:41:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Gabriel Offline
Użytkownik
Zarejestrowani

Liczba postów: 190
Dołączył: Jan 2010
Reputacja: 0
Post: #18
 
Witam,

mam prośbę: czy mógłby ktoś wrzucić modyfikację do kalendarza tego ROM'u by wyświetlały się całodzienne wydarzenia na ekranie Today? Bardzo proszę, sam osobiście nie mam zielonego pojęcia, jak tego szukać.
Z góry dziękuję.

Druga rzeczą jest przegladarka - Opera Mobile (ta, która jest już z ROM'em) w moim przypadku problem polega na tym, że podczas wprowadzania adresu strony www z "wysuniętej" klawiatury w trybie landscape, po wpisaniu jednej litery wyłącza się możliwość pisania dalej - znów trzeba zaznaczyć pole, gdzie wpisujemy adres strony. W programie Internet Explorer nie ma tego problemu.

Pozdrawiam
02-18-2010 16:43:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
eddi666 Offline
Stały bywalec
Zarejestrowani

Liczba postów: 685
Dołączył: Dec 2009
Reputacja: 4
Post: #19
 
Gabriel napisał(a):Witam,

mam prosbe: czy moglby ktos wrzucic mod do kalendarza tego romu by wyswietlaly sie calodzienne wydarzenia na ekranie today? bardzo prosze, sam osobiscie nie mam zielonego pojecia jak tego szukac.
z gory dziekuje

Druga rzeczą jest przegladarka - opera mobile(ta ktora jest juz z romem) w moim przypadku problem polega na tym, ze podczas wprowadzania adresu strony www z "wysunietej" klawiatury w trybie landscape, po wpisaniu jednej litery wylacza sie mozliwosc pisania dalej - znow trzeba zaznaczyc pole gdzie wpisujemy adres strony. w IE nie ma tego problemu

pozdrawiam
W kalendarzu na ekranie głównym(w manili nie ma today)wyświetlają się notatki oraz spotkania. Jak chcesz więcej to klikasz na kalendarz i przenosi cię na kartę z wpisami. Więc nie wiem z czym masz problem.

Co do przeglądarki to wina opery bo nie obsługuje pisania klawiaturą. Czekaj na wersje finalną lub też użyj innej przeglądarki.

1. mam zawsze racje Cwaniak
2. jeśli nie patrz punkt 1
02-18-2010 21:55:44
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Gabriel Offline
Użytkownik
Zarejestrowani

Liczba postów: 190
Dołączył: Jan 2010
Reputacja: 0
Post: #20
 
Witaj,

dzięki za odpowiedź...
Już tłumaczę, w czym mam problem:
na ekranie głównym w Manili jest opcja Kalendarz i kiedy mamy jakieś spotkanie zapisane jest ono wyświetlane w miejscu kalendarza na ekranie głównym, natomiast nie są w ogóle wyświetlane wydarzenia całodzienne, np. urodziny... W innych ROM'ach taka funkcja występowała, da się coś z tym zrobić?


Zdania rozpoczynamy wielką literą.
02-18-2010 22:00:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
eddi666 Offline
Stały bywalec
Zarejestrowani

Liczba postów: 685
Dołączył: Dec 2009
Reputacja: 4
Post: #21
 
hmm sądzę że jest to rozmowa nie w tym temacie a raczej na założenie nowego wątku. Nie wiem co może być dokładną przyczyna ale podejrzewam że miałeś inna wersje HTC Sense( tu jest 2.5.2011) lub też zainstalowana inna aplikacja która to wspomagała lub też inna wersja kalendarza.

1. mam zawsze racje Cwaniak
2. jeśli nie patrz punkt 1
02-18-2010 22:05:57
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Gabriel Offline
Użytkownik
Zarejestrowani

Liczba postów: 190
Dołączył: Jan 2010
Reputacja: 0
Post: #22
 
W takim razie przepraszam za nieodpowiedni temat rozmowy...
Bardzo ważna była dla mnie ta opcja, nie wiem w takim razie co mogę zrobić...
Dziękuję za zainteresowanie,

pozdrawiam.
02-18-2010 22:17:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
eddi666 Offline
Stały bywalec
Zarejestrowani

Liczba postów: 685
Dołączył: Dec 2009
Reputacja: 4
Post: #23
 
załóż nowy wątek w tym dziale: Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć linki.

1. mam zawsze racje Cwaniak
2. jeśli nie patrz punkt 1
02-18-2010 22:50:54
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
daveenger Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 27
Dołączył: Jan 2010
Reputacja: 0
Post: #24
 
Zainstalowałem ROM, potem poprawkę, a następnie Gadu-Gadu oraz panel Skype, po instalacji panelu poprosił mnie o reset, po resecie wszystko działało, do momentu aż odłożyłem na chwilę i zablokował się ekran, po odblokowaniu pojawiła się czarna ciemność, zawiesina i nic nie działo, wyciągnięcie baterii nie pomogło, po uruchomieniu się lix'a dalej czarna nicość i zawiesina.

[ Dodano: 2010-02-19, 14:03 ]
Zainstalowalem ROM na nowo, i dalej zawiesina po instalacji Skype'a i Gadu-Gadu - aplikacje, które na poczciwym r3aa działają bez zarzutu.
Smutny
02-19-2010 13:57:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
eddi666 Offline
Stały bywalec
Zarejestrowani

Liczba postów: 685
Dołączył: Dec 2009
Reputacja: 4
Post: #25
 
Hmm a zainstalowałeś panel managera czy tylko sam panel skype. Bo może to jest przyczyną zawieszania się romu a dokładnie HTC Sense. Możesz wejść w info o systemie w trakcie i zobaczyć ile pozostało wolnej pamięci?
Czy zainstalowałeś w pamięci telefonu czy na karcie?

1. mam zawsze racje Cwaniak
2. jeśli nie patrz punkt 1
02-19-2010 20:13:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
daveenger Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 27
Dołączył: Jan 2010
Reputacja: 0
Post: #26
 
Nie instalowałem panel manager'a i instalowałem w telefonie, a nie na karcie i właśnie nasunąłeś mi pewną tezę, że faktycznie zamiast instalować panel, mogłem samego Skype'a, bo wiadomo, że HTC Sense z panelami się gryzie i działa jako nakładka, a nie jako panel.
Wrzucę lixa na nowo i sprawdzę.



Nasunąć można pewną myśl, nie tezę. Zdania rozpoczynamy wielką literą.

eddi666:
Kłótnie proponuję zamknąć bo to nie forum polonistyczne tylko o Xperiach i edytor też czasem się myli :bryle:
Teza oznacza z greckiego twierdzenie, położenie, umieszczanie, kładzenie. Więc tezę można: komuś podsunąć, ewentualnie na myśl może nam się nasunąć.

Potwierdzam swoją tezę 3 letnim przedmiotem o nazwie kultura języka.

W takim razie całe życie mnie źle nauczano w szkole... Smutne.
02-19-2010 23:53:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Gabriel Offline
Użytkownik
Zarejestrowani

Liczba postów: 190
Dołączył: Jan 2010
Reputacja: 0
Post: #27
 
Witam,

Mam pytanie: wchodzimy w ustawienia, dalej w ustawienia regionalne. Tam mamy opcje wyświetleń daty(data krótka i data długa). Chciałbym zapytać czy istnieje możliwość wyboru większej ilości opcji przy dacie krótkiej i długiej? Jest możliwość edytowanie tego w rejestrze?

pozdrawiam
02-20-2010 17:15:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
tomek20j Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 1
Dołączył: Feb 2010
Reputacja: 0
Post: #28
 
Witam,
jak ustawić wygląd menu tak, żeby było takie, jak w X2?
02-21-2010 15:17:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
bartus89 Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 29
Dołączył: Jan 2010
Reputacja: 0
Post: #29
 
Witajcie,

mam problem z tym ROMem. Otóż po instalacji, wszystko OK. Zainstalowałem poprawkę odnośnie sms i nakładkę zmieniającą ikony. Od dzisiaj mam dziwny problem. Gdy telefon włączy się w stan spoczynku, po naciśnięciu przycisku power nic się nie dzieje, telefon nie reaguje - pomaga tylko wyciągnięcie baterii i włożenie jej z powrotem. Problem nie powtarza się nagminnie, ale co jakiś czas. Nie chciałbym rezygnować z tego ROMu, bo generalnie jest rewelacyjny, ale ta zawiecha co jakiś czas strasznie mnie denerwuje.

Co może być przyczyną?

Pozdrawiam! Duży uśmiech
02-22-2010 20:38:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
eddi666 Offline
Stały bywalec
Zarejestrowani

Liczba postów: 685
Dołączył: Dec 2009
Reputacja: 4
Post: #30
 
Zrób HR (hard reset) po tym powinno wrócić do normy.
Dodatkowo polecam wszystkim instalacje T9disable mojego autorstwa. Do pobrania w post#2. Proponuje sprawdzić na innych romach jeśli ma ktoś możliwość z zainstalowaną klawiaturą od Diamonda czyli wszystkie wersje FingerKeyboard itp.

1. mam zawsze racje Cwaniak
2. jeśli nie patrz punkt 1
03-01-2010 14:48:51
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości