Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nareszcie 2.1!
Autor Wiadomość
forysiuk111 Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 29
Dołączył: Sep 2010
Reputacja: 0
Post: #1
Nareszcie 2.1!
Witam, w końcu! 60% instalacji na mojej X10-tce. German generic. A jak u was?
Dodam jeszcze, że udało się dzięki prostemu sposobowi opisanemu na xDA.

Szanowni moderatorzy, ile razy bym nie probowal, i tak nie uda mi sie zrobic polskich znakow na niemieckiej klawiaturze...

"Można żyć, kiedy żyć się godzi i umrzeć kiedy umrzeć trzeba"
10-31-2010 22:54:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
renifer Offline
Użytkownik
Zarejestrowani

Liczba postów: 122
Dołączył: Sep 2010
Reputacja: 1
Post: #2
 
Polska Era jak na razie bez zmian siedzi na 1.6 ;] możesz napisać co wyczytałeś bo nie chce mi się przegrzebywać xDa-dev
10-31-2010 23:00:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
dandes00 Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 38
Dołączył: Oct 2010
Reputacja: 0
Post: #3
 
dokladnie jakbys mogl to daj recepte na ten bajer Oczko
10-31-2010 23:05:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
pmisiek Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 24
Dołączył: Oct 2010
Reputacja: 0
Post: #4
 
Własnie własnie , jak bys mógł...
10-31-2010 23:07:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
renifer Offline
Użytkownik
Zarejestrowani

Liczba postów: 122
Dołączył: Sep 2010
Reputacja: 1
Post: #5
 
obstawiam ze chodzi mu o zmianę firmware na nordyckie dzięki czemu będziecie mieć już dostęp do 2.1 ;] jakoś mnie to nie urządza jeśli to ten sposób.
10-31-2010 23:15:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
forysiuk111 Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 29
Dołączył: Sep 2010
Reputacja: 0
Post: #6
 
Pewnie ze bym moglDuży uśmiech

instrukcja:

"Debrand do kombinacji norweskiej (B) firmware, szybkie i łatwe.

Odpalasz Root Explorer.

Przejdź do folderu system, naciśnij Mount R / W Button w prawym górnym rogu.
Przytrzymaj default.prop Plik> Otwórz w edytorze tekstowym

Wymień cyfry (XXXX-XXXX) w tych 2 liniach:

Kod:
ro.semc.version.cust = XXXX-XXXX ro.product.name = X10_XXXX-XXXX
W kombinacji norweskiej (B) jest:

Kod:
X10i CUST-NBC GENERIC 1234-8465
Zapisz i zamknij.

Uruchom ponownie telefon i wykorzystaj SEUS by zaktualizować do 2.1."

W moim przypadku nie dalo sie otworzyc pliku default.prop jako text do edycji Root Explorerem. Przytrzymujac plik, w zakladce Permission, nadalem sobie tylko prawa do edycji, wystarczy zaznaczyc wszystko, samej edycji dokonalem w eFile.

U mnie dziala, tel nie brandowany, niemiecki generic, a czy zadziala w polskich brandowanych? tego nie wiem.
Radze tez skopiowac plik default.prop w bezpieczne miejsce za pomoca np. eFile przed dokonywaniem w nim jakichkolwiek zmian.

Dajcie znac, czy u kogos zadzialalo, jak tak, to chetnie sie napije.
Pozdrawiam i powodzenia.
A teraz chwila, zeby nacieszyc sie nowym andkiem 2.1!

Instrukcja nie jest mojego autorstwa, nie biore odpowiedzialnosci za jakiekolwiek szkody! Instrukcja pochodzi z forum xDA

Szanowni moderatorzy, ile razy bym nie probowal, i tak nie uda mi sie zrobic polskich znakow na niemieckiej klawiaturze...

"Można żyć, kiedy żyć się godzi i umrzeć kiedy umrzeć trzeba"
10-31-2010 23:16:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
tabbasek Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 10
Dołączył: Oct 2010
Reputacja: 0
Post: #7
 
Pewnie chodzi mu o ten wlasnie sposob, ja juz dawno to zrobilem i mam 2.1... Sposob dziala, jesli nie wierzycie moge zrobic jakies zdjecia Uśmiech


P.S Andek 2.1 to WIEEELKA zmiana dla fona, wiec jesli sie przyzwyczailiscie do 1.6, po przesiadce na 2.1 bedziecie strasznie dziwnie sie czuli przez pewien czas Duży uśmiech Ale jest dobrze, nie powiem ;d
10-31-2010 23:18:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
forysiuk111 Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 29
Dołączył: Sep 2010
Reputacja: 0
Post: #8
 
Dokladnie... na pewno znajda sie tacy, dla ktorych ta zmiana nie bedzie az tak znaczaca, ale ja... nie poznaje swojej x10.
Restore aplikacji zrobione, kontakty, smsy, wszystko jest.
Market tez dziala jak nalezy.

Szanowni moderatorzy, ile razy bym nie probowal, i tak nie uda mi sie zrobic polskich znakow na niemieckiej klawiaturze...

"Można żyć, kiedy żyć się godzi i umrzeć kiedy umrzeć trzeba"
10-31-2010 23:23:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
renifer Offline
Użytkownik
Zarejestrowani

Liczba postów: 122
Dołączył: Sep 2010
Reputacja: 1
Post: #9
 
Ja się jeszcze wstrzymam jako że telefon nie ma jeszcze miesiąca Duży uśmiech szkoda by było sobie zrobić drogi klips do papieru Duży uśmiech Poczekam do poniedziałku w nocy jak nie będzie upa to zrobię podmiankę na ten nordycki chyba że ktoś zaraz napisze że już zmieni brand z Ery na ten nordycki i wsio hula to się zabiorę za to jeszcze dziś
10-31-2010 23:29:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
tabbasek Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 10
Dołączył: Oct 2010
Reputacja: 0
Post: #10
 
No i co najwazniejsze obsluga mt w aplikacjach!! Bo nigdzie nikt o tym, nie pisze !! Dla tych co maja juz 2.1 - pobierajcie opere (ja na niej testowalem) i wejdzie na byle jaka strone, i powiekszajcie i pomnieszajcie tak jak na MT!!
10-31-2010 23:30:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
ostry-90 Offline
Dużo pisze
Zarejestrowani

Liczba postów: 397
Dołączył: May 2010
Reputacja: 0
Post: #11
 
Nie wiem jak Ty to zrobiłeś kolego, ale u mnie MT nie działa NIGDZIE... Ani w Operze, ani w zdjęciach... Dodam że przy próbie skalowania zdjęć za pomocą dwóch palców telefon wariuje i wyczynia cuda...

Ogólnie sam 2.1 całkiem nieźle się prezentuje, wydaje się być ładniejszy i mieć lepsze kolory... Póki co duży +, a co dalej to zobaczymy...

[Obrazek: 32314.png]
[Obrazek: androidl.png]
11-01-2010 01:37:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
syq Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 32
Dołączył: May 2010
Reputacja: 0
Post: #12
 
a jak z jakością rozmów?
11-01-2010 01:50:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
ostry-90 Offline
Dużo pisze
Zarejestrowani

Liczba postów: 397
Dołączył: May 2010
Reputacja: 0
Post: #13
 
Zadzwoniłem na *500 (automat Orange) i odnoszę wrażenie, że jest głośniej, teraz wystarczy mieć telefon przy uchu i nie trzeba go siłą dociskać głośnikiem, żeby coś usłyszeć... Nawet odsuwając telefon od ucha na parę/paręnaście centymetrów i tak słychać wszystko dobrze... Zobaczymy jak to sprawdzi się przy zwykłych rozmowach i ewentualnie przy "szumie" otoczenia... No bo teraz to nawet nie mam z kim pogadać o tej porze ;]

[Obrazek: 32314.png]
[Obrazek: androidl.png]
11-01-2010 02:07:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
bartii1503 Offline
Stały bywalec
Zarejestrowani

Liczba postów: 544
Dołączył: Aug 2010
Reputacja: 5
Post: #14
 
Wersja oprogramowania 2.1-update1... Mam i ja Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech

jak na razie bawie sie aktywnymi tapetami...

"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i Ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"
11-01-2010 02:50:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
JANGCYC Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 42
Dołączył: May 2010
Reputacja: 0
Post: #15
 
Nie wydaje Wam się że te aktywne tapety zamulają się?
P.S. Kod do menu info:
Home, Back, Back, Home, Back, Home, Home, Back.
Home to ten środkowy. Uśmiech :evil:
11-01-2010 03:19:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości