Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
X10 Android 2.1
Autor Wiadomość
Weezy Niedostępny
Użytkownik
Zarejestrowani

Liczba postów: 183
Dołączył: Sep 2010
Reputacja: 4
Post: #16
 
Brak mi sterowników do flashowania najwidoczniej, zaraz poszukam Duży uśmiech

WINDOWS XP HOME EDITION 32 bitowy

Pomogłem? Więc bardzo się cieszę, że mogłem pomóc.
[Obrazek: lilwaynea.png]
11-03-2010 20:23:09
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
eddi666 Offline
Stały bywalec
Zarejestrowani

Liczba postów: 685
Dołączył: Dec 2009
Reputacja: 4
Post: #17
 
adaroth, a trzymasz klawisz wstecz cały czas. Wyjmij wcześniej baterie i odczekaj 10-30s Duży uśmiech włóż ponownie i podepnij. W momencie dźwięku w windowsie ta da kliknij w dowolny klawisz w programie i powinno pójść. Pamiętaj żeby Ci się nie włączył X10 w trakcie w sensie ładowania systemu android(logo SE).

Weezy, podepnij do SEUS-a i zaktualizuj. Pamiętaj żeby mieć włączone w systemie Windows Update żeby zainstalował Ci najnowszą wersje sterowników odpowiednich dla systemu.

Sterowniki powinny być też dostępne z tego co pamiętam w C:\Program Files (x86)\Sony Ericsson\Update Service\setup\drivers lub w 32 bit w C:\Program Files\Sony Ericsson\Update Service\setup\drivers

1. mam zawsze racje Cwaniak
2. jeśli nie patrz punkt 1
11-03-2010 20:32:41
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
adaroth Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 30
Dołączył: Jan 2010
Reputacja: 0
Post: #18
 
Proszę o dopisanie w pierwszym poście zdania, że dla WIN 7 należy wyłączyc kontolę kont użytownika + uruchomic program jako administrator w przeciwnym razie nie ma szans wstrzelenie się "tadam" i uruchomienie flash'a.

hmm a szczerze kto tego używa.
Przecież ta opcja jest dla dzieci i ludzie nie potrafiących obsługiwać PC żeby go nie zdewastować. UAC zawsze powinien być wyłączony, ale spoko dodam info o wywaleniu tego badziewia Duży uśmiech

[ Dodano: 2010-11-03, 20:51 ]
Przy instalacji 2.1 korzystałem z netbooka żony a ona dzieckiem nie jest, a dzięki UAC (ustawiony na poziomie min) mam mniej problemów z jej laptopem. 2.1 już śmiga dzięki za wspólną - wygraną - walkę Uśmiech
11-03-2010 20:45:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
azzido Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 42
Dołączył: Jun 2010
Reputacja: 0
Post: #19
 
Nie działa na windows 7 64 bit, pomimo ściągniecia i zainstalowania wskazanych plików javy oraz dopisania ścieżki która po modyfikacji wygląda następująco:

%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem;%SYSTEMROOT%\Syste​m32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files (x86)\Toshiba\Bluetooth Toshiba Stack\sys\;C:\Program Files (x86)\Toshiba\Bluetooth Toshiba Stack\sys\x64\;C:\Program Files (x86)\QuickTime\QTSystem\;C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin
11-03-2010 20:54:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
eddi666 Offline
Stały bywalec
Zarejestrowani

Liczba postów: 685
Dołączył: Dec 2009
Reputacja: 4
Post: #20
 
azzido, a sterownik do flashowania zainstalowany prawidłow(podłącz przed wszystkimi procesami X10 do kompa przez USB z przytrzymywanym przyciskiem wstecz-powinna się zapalić zielona dioda po prawej na górze). Masz PC Companion zainstalowane oraz SEUS-a(Sony Ericsson Update Center).

------------------------------------------
Przez was zawału dostanę Duży uśmiech

1. mam zawsze racje Cwaniak
2. jeśli nie patrz punkt 1
11-03-2010 20:57:03
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
azzido Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 42
Dołączył: Jun 2010
Reputacja: 0
Post: #21
 
Proszę o pomoc... wyłączyłem kontrole konta użytkownika i uruchomiłem program jako administrator,
PROSZĘ O POMOC.
11-03-2010 21:00:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
eddi666 Offline
Stały bywalec
Zarejestrowani

Liczba postów: 685
Dołączył: Dec 2009
Reputacja: 4
Post: #22
 
azzido, co Ci się wyświetla albo jaki masz monit? Bo info proszę o pomoc jest mało skuteczno-informujące Duży uśmiech

1. mam zawsze racje Cwaniak
2. jeśli nie patrz punkt 1
11-03-2010 21:10:13
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
azzido Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 42
Dołączył: Jun 2010
Reputacja: 0
Post: #23
 
A jak mam prawidłowo zainstalować sterownik do flashowania?
PC Companion oraz SEUS mam zainstalowane i nie wiem czemu, lapmka zielona gaśnie, telefon sie uruchamia i PC Companion samoistnie też pokazując że nie wykrywa telefonu

[ Dodano: 2010-11-03, 21:26 ]
mam windows 7 64 bit więc klikajac na plik X10flash wybieram numer 4 (próbowałem przed i po podłączeniu xperii przez usb do komputera) klikam enter, i program się wyłącza a telefon uruchamia... to samo jeśli dalej trzymam wciśnieta strzałkę (tą co przy podłączaniu do komputera)

[ Dodano: 2010-11-03, 21:36 ]
Wyskakuje mi też komunikat "Please connect Xperia in flash mode"
11-03-2010 21:24:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
sokol444 Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 5
Dołączył: Jul 2010
Reputacja: 0
Post: #24
 
Ok po kilku godzinach wszystko smiga Język dzieki za pomoc =] teraz mam tylko pytanie male opisujecie rootowanie co to daje ??
11-03-2010 21:41:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Wiildi Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 6
Dołączył: Sep 2010
Reputacja: 0
Post: #25
 
to długiej walce udało mi się dzięki za pomoc wszystkim co pisali i pomagali hehe
11-03-2010 21:51:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
tubek Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 4
Dołączył: Oct 2010
Reputacja: 0
Post: #26
 
A wiec mi udalo sie zainstalowac. Jednak mam wrazenie, ze telefon jest strasznie zamulony. Zmiana miedzy pulpitami jak i wlaczanie menu klatkuje lekko. Dodam, ze gra Reckless Racing strasznie przycina co nie mialo miejsca na 1.6. Dodam, ze telefon jest na 2.1 juz od okolo 10 godzin, bo widzialem w shoutboxie jak pisali, ze na poczatku tez tak mieli. Ktos zna moze przyczyne tego co sie dzieje ?
11-04-2010 07:07:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
trynity00 Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 5
Dołączył: Nov 2010
Reputacja: 0
Post: #27
 
Witam, mam pytanko odnośnie tego softu. Czy podejdzie pod X10i mini ?

Też chciałbym mieć ori soft z SE Duży uśmiech
11-04-2010 15:41:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Weezy Niedostępny
Użytkownik
Zarejestrowani

Liczba postów: 183
Dołączył: Sep 2010
Reputacja: 4
Post: #28
 
azzido w linku u dołu jest filmik pokazujący jak zainstalować sterowniki:

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć linki.


Ja mam z nimi problem, bo jak próbuję je zainstalować to się system wysypuje Duży uśmiech

Pomogłem? Więc bardzo się cieszę, że mogłem pomóc.
[Obrazek: lilwaynea.png]
11-04-2010 16:44:09
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Marcin89 Offline
Początkujący
Zarejestrowani

Liczba postów: 7
Dołączył: Nov 2010
Reputacja: 0
Post: #29
 
Mam Win 7 64 bity

zainstalowałem dwa razy te pliki java pod X86 czy 32 bitowy , sterowniki flash zaktualizowałem , podczas odpalania pliku podaje 3 czyli 32 bity tak ? Zresztą jak robie 64 bity to mi się pokazuje taki sam komunikat jak na stronie poprzedniej pokazał Wezzy

Co robie nie tak ?
11-04-2010 17:06:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
eddi666 Offline
Stały bywalec
Zarejestrowani

Liczba postów: 685
Dołączył: Dec 2009
Reputacja: 4
Post: #30
 
Marcin89, wybierasz w oknie taki system jaki masz czyli 64 bitowy a nie 32 Duży uśmiech jedynie jave pod 64 bity instalujesz 32 bitową.

sokol444, rootanie daje Ci dostęp do wszystkich funkcji systemu, a dokładniej programom z których będziesz korzystał. Root to po prostu w skrócie podłączenie się do systemu android jako administrator.
-------------------------------------------

Najszybszy patent na sterowniki flash do każdego SE to zaktualizować telefon SEUS-em. W oknie programu jest dokładna(obrazkowa) instrukcja jak podłączyć poprawnie telefon do programu. Można po zainstalowaniu i zweryfikowaniu czy jest nowe oprogramowanie czy nie przerwać klikając zakończ. Odpinamy telefon od komputera, wyciągamy baterie i gotowe. Po około 10-30s wpinamy ja ponownie. Można już przystąpić do dalszej pracy na plikach.

Nie mogę wam tłumaczyć od podstaw co i jak należy robić bo to podstawy obsługi komputera. Instalacja sterowników, oprogramowania itp. Instrukcja instalacji romu podana jest w pierwszym temacie. Nie wiem jak to jest możliwe że część osób daje sobie rade a reszta nie. Instrukcja podana została w sposób przejrzysty i czytelny. Jeśli ktoś nie daje sobie rady to niech lepiej zrezygnuje z zabawy w instalacje bo jeszcze pogorszy swoja sytuacje uszkodzeniem telefonu itp.

1. mam zawsze racje Cwaniak
2. jeśli nie patrz punkt 1
11-04-2010 17:16:11
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości